top of page

De kracht van actieve zuurstof

Een gezonde mondhygiëne is van groot belang voor een gezond lichaam. Een goede mondverzorging bestaat niet alleen uit het poetsen van je tanden en de interdentale reiniging daarvan, maar ook uit het gebruik van mondspoeling. Er zijn verschillende soorten mondspoelingen op de markt, waaronder mondspoelingen met actieve zuurstof zoals O7 Active. Maar wat is actieve zuurstof precies en hoe werkt het in mondspoelingen? In deze blog gaan we hier dieper op in.


Wat is actieve zuurstof?

Actieve zuurstof is een reactieve vorm van zuurstof. Het wordt vaak geproduceerd door het toepassen van energie, zoals ozon en ultraviolet licht. Actieve zuurstof heeft de chemische formule O3 en verschilt daarmee van normale zuurstof (O2), dat slechts uit twee atomen bestaat. Actieve zuurstof is in staat om schadelijke bacteriën, virussen en schimmels te doden door deze te oxideren.

Hoe werkt actieve zuurstof in mondspoelingen?

Mondspoelingen met actieve zuurstof werken op twee manieren. Ten eerste reageert de actieve zuurstof in de mondspoeling met de bacteriën en virussen in de mond. Hierdoor worden deze schadelijke organismen geoxideerd en gedood. Dit kan helpen om tandvleesontstekingen en tandbederf te voorkomen. Ten tweede zorgt de actieve zuurstof ervoor dat er zuurstofrijk speeksel wordt geproduceerd. Dit speeksel neutraliseert de zuren in de mond en helpt zo om tandbederf te voorkomen.

Wat zijn de voordelen van mondspoelingen met actieve zuurstof?

Mondspoelingen met actieve zuurstof hebben verschillende voordelen ten opzichte van andere mondspoelingen. Ten eerste kunnen ze helpen om tandvleesontstekingen en tandbederf te voorkomen. Dit komt doordat de actieve zuurstof in de mondspoeling de schadelijke bacteriën en virussen in de mond doodt. Ten tweede zorgt de actieve zuurstof ervoor dat er zuurstofrijk speeksel wordt geproduceerd, waardoor de zuren in de mond worden geneutraliseerd. Hierdoor worden de tanden beschermd tegen tandbederf. Ten derde hebben mondspoelingen met actieve zuurstof vaak een verfrissende werking op de adem.


Zijn er ook nadelen aan mondspoelingen met actieve zuurstof?

Hoewel mondspoelingen met actieve zuurstof veel voordelen hebben, zijn er ook enkele mogelijke nadelen. Ten eerste kunnen sommige mensen allergisch zijn voor actieve zuurstof. Dit kan leiden tot irritatie van het tandvlees en de mondholte. Ten tweede kunnen mondspoelingen met actieve zuurstof soms een tijdelijke verkleuring van de tanden veroorzaken. Dit komt doordat de actieve zuurstof de kleurstoffen in voedsel en dranken kan oxideren. Deze verkleuring is echter meestal tijdelijk en verdwijnt na enkele dagen.52 weergaven0 opmerkingen
bottom of page